2019 oktober | Marjorie Meinema

Het begin van mijn ontdekkingsreis!

Begin dit jaar ben ik mij gaan verdiepen in het ondernemerschap en heb ik ontdekt dat ik voor veel ondernemers van toegevoegde waarde kan zijn voor hun bedrijf. En dat ik als zelfstandig ondernemer de vrijheid heb om mijn eigen tijd in te delen. Maar ja… en dan… ik had geen idee hoe en waar ik moest beginnen. Via een Facebook post van een goede kennis Bianca Verboom kwam ik in aanraking met VA-school. Ik ben begonnen met de opleiding en mijn ontdekkingsreis is begonnen! Dit is een supermooie 1e stap om zelfstandig te gaan ondernemen. Vooral als je het ondernemerschap niet van huis uit hebt meegekregen. Alle aspecten komen aan bod en hierdoor heb ik alweer zoveel nieuwe dingen geleerd. Het belangrijkste wat ik geleerd heb is door het gewoon ‘te doen’! Hoe spannend sommige dingen ook kunnen zijn. Door het te doen leer ik pas echt en dat is wat ik wil. Ik wil aan de slag voor die leuke klanten, ik wil nog meer expertise maar dat bereik ik alleen door het ook echt te doen. Natuurlijk vind ik het heel spannend. Het ondernemerschap zelf, maar ook bepaalde werkzaamheden die erbij komen kijken. Om een voorbeeld te geven. Potentiële klanten benaderen is niet mijn expertise en hier heb ik nu nog niet veel ervaring mee. Maar ook hiervoor heb ik de stelregel… gewoon DOEN. Die potentiële klant is nu ook geen klant, dus ik heb niets te verliezen alleen maar een klant te winnen!

1 oktober heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ga ik ervoor. Ik wil mijn kennis delen en ondernemers nog meer in hun kracht zetten. Veel ZZP’ers zijn ontzettend goed in wat ze doen maar de randzaken zoals hun administratie opzetten en bijhouden is geen expertise die ze bezitten, het kost vaak meer tijd dan nodig is en ze beleven hier geen plezier aan. Deze ondernemers wil ik graag helpen want ik heb wel deze expertise en ik word heel blij als ik voor jou een vlekkeloze administratie mag opzetten! Een gebruiksvriendelijk, futureproof boekhoudsysteem met direct inzicht in je cijfers is onmisbaar en zorgt voor heel veel rust.

Mijn website bouw ik zelf omdat ik zelf wil weten en leren hoe het werkt, dit duurt daarom ook iets langer dan normaal, waar ik helemaal oké mee ben. Op het moment van plaatsen van dit blog artikel is mijn website daarom nog niet klaar maar ik wil aan de slag. De komende periode ga ik mij vooral bezighouden met (potentiële) klanten, netwerken en daarnaast ben ik op de achtergrond bezig om o.a. mijn website af te maken. Wil je weten hoe mijn ontdekkingsreis verder verloopt? Volg mij via Facebook, Instagram of Linkedin!

Wil jij meer weten over mij en wat ik doe? Neem gerust contact met mij op via hallo@moniquemorel.nl of 06-27043236.

Laat een reactie achter