Wilt u ook besparen op uw energiebelasting?

Energiebelasting terugvragen: Bespaar op je energiekosten!

Welkom op de pagina waar we je graag informeren over het terugvragen van energiebelasting. Wist je dat je mogelijk geld kunt besparen op je energierekening door energiebelasting terug te vragen? Het is een waardevolle mogelijkheid die veel mensen vaak over het hoofd zien.

No Cure No Pay
Energiebelasting

Wat is energiebelasting?

Energiebelasting is een heffing die je betaalt over het verbruik van elektriciteit en aardgas. Het maakt een aanzienlijk deel uit van je energierekening. Gelukkig zijn er bepaalde situaties waarin je energiebelasting kunt terugvragen, en dat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je maandelijkse uitgaven.

Wat is ODE Opslag Duurzame Energie?

ODE staat voor Opslag Duurzame Energie. Het is een toeslag die in sommige landen, waaronder Nederland, wordt geheven op de energierekening van consumenten en bedrijven. De ODE wordt gebruikt om de investeringen in duurzame energieprojecten te financieren, zoals windmolenparken, zonnepaneleninstallaties, en andere hernieuwbare energiebronnen. Sinds 1-1-2024 is de ODE afgeschaft.

Wanneer heb je recht op teruggaaf energiebelasting?

  1. Zonnepanelen: Als je zonnepanelen op je woning hebt geïnstalleerd en je produceert zelf energie die je teruglevert aan het net, kun je in aanmerking komen voor teruggaaf van energiebelasting over de energie die je zelf hebt opgewekt.
  2. Laag verbruik: Als je een laag verbruik hebt en daardoor valt in een lager tarief voor energiebelasting, kan het zijn dat je recht hebt op teruggaaf van het verschil tussen het lagere tarief en het standaardtarief.
  3. Woningen met meerdere wooneenheden, zoals bij appartementencomplexen, kan het zijn dat je recht hebt op teruggaaf van energiebelasting bij het gebruik van 1 meter achter de voordeur.
  4. Aansluiting op warmtenet: Als je woning is aangesloten op een warmtenet en je betaalt een warmtetarief, kun je in sommige gevallen recht hebben op teruggaaf van energiebelasting.

Laat mij je helpen - No Cure No Pay

Bespaar op je energiekosten en laat mij je begeleiden bij het verkrijgen van de teruggaaf energiebelasting. Ik doe dit op basis van No Cure No Pay.

Nog meer goed nieuws! De Belastingdienst mag tot 5 jaar terug een verzoek in behandeling nemen.

Stappenplan

  • 1 Vul het contactformulier in
  • 2 Naar aanleiding hiervan zal ik een e-mail terug sturen en je vragen om een aantal documenten naar mij op te sturen
  • 3 Stuur mij een reply met de gevraagde documenten
  • 4 Ik start de aanvraag
  • 5 Wacht op de brief van de Belastingdienst
  • 6 Je ontvangt mijn factuur als de energiebelasting daadwerkelijk is terug gestort

Let op: ik werk op basis van No Cure No Pay. Wanneer blijkt dat je toch geen recht hebt op teruggave van de energiebelasting, kost dit je ook niets.