Investeringen

Mijn beleggingsreis

Mijn beleggingsreis begon met deelname aan een aandelen cursus bij Boston Bay Bulls. Hier leerde ik grondig onderzoek te doen in de bedrijven voordat ik investeerde, dankzij de zeer goede uitleg van Gianni van BBB. Hiervoor maakte ik gebruik van DeGiro. Echter, na dit proces te hebben doorlopen, besefte ik echter dat het investeren in individuele aandelen niet helemaal mijn ding is. Het vergt veel tijd en onderzoek.

Boston Bay Bulls heeft een supergave community. Dagelijks toegang tot aandelentips, analyses, video's, soundbites en meer. In de Discord community wordt veel informatie gedeeld over aandelen maar ook vastgoed en crypto.

Je kan starten met de aandelentraining maar kan natuurlijk ook direct het 1 op 1 coachingstraject gaan doen. Aan jou de keuze.

Andere aanpak

Daarom heb ik mijn aanpak aangepast. Tegenwoordig investeer ik maandelijks in indexfondsen en Crypto doormiddel van de Dollar Cost Averaging (DCA) strategie. Deze strategie houdt in dat je maandelijks met gelijke bedragen belegd, ongeacht de prijs van het product of wat er op de markt gebeurt.

Ik investeer onder andere in indexfondsen via mijn eigen bank, waardoor ik profiteer van een brede spreiding en de groei van de gehele markt. Daarnaast investeer ik iedere maand in goud via GoldRepublic en Bitcoin via Bitmymoney.nl. Door deze diversificatie kan ik mijn beleggingen spreiden en profiteren van de verschillende markten. Door het hanteren van deze DCA strategie bouw ik aan mijn beleggingsportefeuille en werk ik naar mijn financiële doelen toe.

aandelen

Financiële groei: Slim investeren, slim kiezen

Naast mijn huidige beleggingsstrategie blijf ik alert op nieuwe mogelijkheden. Door mezelf continu te informeren en mijn kennis bij te houden, kan ik mijn beleggingsportefeuille verder diversifiëren en nieuwe rendementsmogelijkheden verkennen. Flexibiliteit en openstaan voor nieuwe investeringskansen zijn voor mij essentieel om mijn financiële doelen te bereiken.

Alle kleine extraatjes herinvesteer ik momenteel in Triaconta, een platform dat een crypto-mandje aanbiedt met de top 30 cryptovaluta die altijd up-to-date is. Daarnaast benut ik nog andere mogelijkheden om mijn geld te laten groeien. Zo investeer ik in AH zegels, waarbij ik maar liefst 6% rente ontvang. Verder verkoop ik items op platforms zoals Vinted en Marktplaats, en gebruik de opbrengst om opnieuw te investeren. Ook herinvesteer ik mijn belastingteruggave, waardoor ik mijn financiële middelen optimaal benut.

Beschermen van je vermogen

Leer jouw eigen vermogen opbouwen, beheren & beschermen. Creëer financiële rust voor jezelf. De opleiding van Madelon Vos die jou echt het vertrouwen gaat geven in je investeringen.

Cashflow

Investeren in activa die een positieve cashflow genereren, is een slimme strategie om je financiële positie te versterken en een passief inkomen op te bouwen. Bij dergelijke investeringen ontvang je regelmatig inkomsten uit de investering zelf, wat betekent dat je niet afhankelijk bent van de waardevermeerdering van de activa op lange termijn.

 

Mijn cashflow investeringen:

Samen In Geld

Club49

Andere investerings mogelijkheden

  1. Vastgoed: Investeren in onroerend goed, zoals huurwoningen of commerciële panden, kan een stabiele bron van cashflow opleveren. De huurinkomsten die je ontvangt, kunnen je vaste kosten dekken en zelfs winst opleveren.
  2. Dividendbeleggingen: Beleggen in aandelen van bedrijven die regelmatig dividend uitkeren, kan een constante stroom van inkomsten genereren. Dividenden zijn de winstuitkeringen die bedrijven aan hun aandeelhouders doen.
  3. Peer-to-peer-leningen: Investeerders kunnen geld uitlenen aan particulieren of kleine bedrijven via peer-to-peer-leningplatforms. De rente-inkomsten die je ontvangt, vormen een bron van cashflow.
  4. Cryptocurrency-staking: Sommige cryptocurrencies bieden de mogelijkheid om munten te 'staken', waarbij je jouw munten vasthoudt als onderpand voor het beveiligen van het netwerk. In ruil daarvoor ontvang je beloningen in de vorm van nieuwe munten, wat cashflow oplevert.
  5. Huurinkomsten uit activa: Naast vastgoed kan je ook andere soorten activa verhuren, zoals voertuigen of apparatuur, om een extra bron van inkomsten te creëren.

Het is belangrijk om bij cashflow-investeringen rekening te houden met risico's, rendementen en diversificatie. Zorg ervoor dat je grondig onderzoek doet naar elke investeringsoptie en jezelf goed informeert voordat je besluit te investeren. Het beheer van cashflow-investeringen vereist ook enige mate van actief beheer om ervoor te zorgen dat je inkomsten consistent blijven en je financiële doelen worden bereikt.